lunes, 5 de mayo de 2008

Un record de l'Orfeó


A la tardor del 1969 la junta de l’Orfeó Nova Solsona va acordar commemorar tant solemnement com sigui possible, durant l’any següent, el cinquantenari de l’entitat.
El 3 de gener de 1971 era la data assenyalada per acabar les commemoracions de l’any del 50è aniversari.
La festa començà al matí amb una missa a la Catedral. A la tarda, a l’església del Cor de Maria, s’havia organitzat un concert en què hi prengueren part totes les agrupacions corals de la ciutat.
Gairebé a la meitat de la segona part del concert, en la qual actuava l’Orfeó en solitari, dirigia els cantaires el Sr. Font.
L’Orfeó havia acabat de cantar l’obra del mateix mestre Ofrena i Súplica i s’esperava per interpretar Les trenes de la Verge del Claustre, també del Mestre Font, quan “ ja cantada la primera de les dues i sortia a correspondre als entusiàstics aplaudiments amb una expressió compungida, al semblar per l’emoció, que es retirà novament a la Sacristía – dient: “ –No em trobo conforme!”-
Encara duraven els aplaudiments esperant la segona interpretació,..el temps es feia llarg…. silenci,…una estranyesa,…l’avís demanant el metge…rumors a l’església. .finalment una noticia que no es podia creure: el Sr. Font ha mort.

Els cantaires recordant aquell concert ens ve als llavis l’estrofa de Les trenes : « Oh garlandes de dolçor, / belles trenes desmaiades / que guardeu la tebió / de tants segles de besades /
En elles ens penjarem / confiats de nit i dia………”


Una cantaire

No hay comentarios: